Ankeiler: Zalencentrum de Wanmolen in Zetten is vanaf woensdag zes weken lang beschikbaar als tijdelijke noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen.

- Zalencentrum de Wanmolen in Zetten is vanaf woensdag zes weken lang beschikbaar als tijdelijke noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Overbetuwe laat weten dit met de Veiligheidsregio Gelderland-Midden te hebben afgesproken. De opvang geldt voor maximaal zeven dagen.

De vluchtelingen krijgen in het zalencentrum een bed, eten en indien nodig ook medische hulp. Doel is wel dat de Oekraïners zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen een week, ergens worden ondergebracht waar ze langere tijd kunnen verblijven. De gemeente laat weten dat het nog niet bekend is hoeveel mensen er van week tot week in Zetten kunnen worden opgevangen. Er is in ieder geval ruimte voor 80 mensen tegelijkertijd.

Met rust laten

De gemeente noemt de noodopvang 'een eerste plek voor de Oekraïners om enigszins tot rust te komen na hun vlucht vanuit hun thuisland'. Daarom vraagt de gemeente ook nadrukkelijk aan iedereen om hen die rust te gunnen en niet naar de noodopvang te komen. Mensen die iets willen doen voor de vluchtelingen, kunnen zich melden bij welzijnsorganisatie Forte Welzijn. Zij bekijkt dan samen met de organisatie Vluchtelingenwerk, wat er nodig is en brengt vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel