Bevat Video: Video
Ankeiler: 'Hertjes in het nauw door onverwachte bouw?' Dit is één van de spandoeken die is opgehangen op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg in Alverna.

- 'Hertjes in het nauw door onverwachte bouw?' Dit is één van de spandoeken die is opgehangen op de hoek van de Hoogbroekseweg en Heikampseweg in Alverna. Direct aanwonenden zijn niet blij met de plannen die liggen voor de bouw van zes tot tien woningen. Het zou ten koste gaan van het uitzicht, de herten die daar lopen en het hondenveldje.

Minimaal de helft van de woningen zal bestaan uit betaalbare woningen voor starters en doorstromers. De bouw van de woningen is een initiatief van een aantal inwoners van Alverna, die zich verenigd hebben in een CPO, een coöperatief particulier opdrachtgeverschap. Daarbij zijn bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor een nieuwbouwproject. De gemeente Wijchen wil eraan meewerken en gaat een perceel aan de initiatiefnemers verkopen.

Direct aanwonenden zijn het dus niet eens met de plannen. Hun spandoeken hangen, maar feitelijk zijn de woningbouwplannen nog niet definitief, en is dus ook nog niet duidelijk wanneer er gebouwd zal worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.