Bevat Video: Video
Ankeiler: Wat doet een burgemeester allemaal, en wat is dat eigenlijk voor een grote ketting? Deze en vele andere vragen kreeg de Beuningse burgemeester Daphne Bergman maandag voor haar kiezen.

- Wat doet een burgemeester allemaal, en wat is dat eigenlijk voor een grote ketting? Deze en vele andere vragen kreeg de Beuningse burgemeester Daphne Bergman maandag voor haar kiezen. De bibliotheek organiseerde een kindercollege, waarin Bergman, én kinderburgemeester Quinty de Bruijn, in gesprek gingen met nieuwsgierige kinderen.

Tekst gaat verder onder de video:

De bieb organiseert vaker kindercolleges voor de kinderclub, maar het was de eerste keer dat burgemeester Bergman langskwam. Ze deed graag mee: “Het is enorm leuk om uit te leggen wat je doet en zeker ook voor kinderen; de jeugd heeft de toekomst.” Acht kinderen vroegen de burgemeester het hemd van het lijf.

Kinderburgemeester

Ook kinderburgemeester Quinty de Bruijn was erbij. Zij werd vorig jaar aangesteld om de belangen van kinderen te behartigen in de gemeente. Ze zegt hierover: “Er was een verkiezing uitgeschreven en toen dacht ik: nou mij lijkt het leuk om een kinderburgemeester te zijn.” Haar taken verschillen van een lintje doorknippen tot het ontvangen van Sinterklaas.

De 'echte' burgemeester Bergman vindt het belangrijk dat kinderen meepraten over de gemeente, en dat ze, zodra ze 18 zijn, bij verkiezingen gaan stemmen: "Laat je stem horen. Dat is heel belangrijk."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel