Ankeiler: Een groep gebruikers van zwembad de Plons in Beuningen wil dat het nieuwe zwembad, dat in 2025 wordt aangelegd nabij de Ooigraaf in Beuningen-West, ook een sauna krijgt.

- Een groep gebruikers van zwembad de Plons in Beuningen wil dat het nieuwe zwembad, dat in 2025 wordt aangelegd nabij de Ooigraaf in Beuningen-West, ook een sauna krijgt. Ze zijn daarvoor onlangs een handtekeningenactie gestart.

Het huidige zwembad aan de Houtduiflaan heeft een sauna, waar veel inwoners gebruik van maken. De combinatie zwembad en een echte sauna is uniek in de regio, zo stellen de actievoerders. De kleinschaligheid en het warme water van het zwembad zorgt ervoor dat veel mensen kiezen voor het huidige zwembad.

Commerciële sauna's voor veel mensen onbetaalbaar

De sauna is niet alleen heilzaam voor inwoners met reumatische aandoeningen, maar is ook belangrijk bij andere lichamelijke en psychische klachten. De sauna in combinatie met het zwemmen bevordert het algemeen welbevinden van de gebruikers, zo menen de opstellers van de handtekeningenactie. Veel Beuningenaren en mensen uit de omliggende regio kiezen bewust voor de Plons, juist vanwege de aanwezigheid van een sauna.

Als in het nieuw te bouwen zwembad geen sauna wordt gerealiseerd, zijn veel mensen in de toekomst aangewezen op commerciële sauna's of spa's. Deze zijn veelal duur en voor een grote groep mensen onbetaalbaar.

Onduidelijkheid over nieuwe sauna

Eind dit jaar maakt de gemeenteraad waarschijnlijk de definitieve plannen voor het nieuwe zwembad bekend. Er gaan geruchten dat er geen geld wordt vrijgemaakt voor een sauna.

De gebruikers van de sauna spreken de wens uit dat de gemeenteraad de vele voordelen van een sauna zwaar laten meewegen in de besluitvorming. De petitie voor een sauna is inmiddels ondertekend door zo'n 75 inwoners uit de regio.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel