Ankeiler: Gemeentebelangen Overbetuwe heeft ex-raadslid Nelis van Binsbergen naar voren geschoven als 'procesbegeleider' om te komen tot een coalitie in de gemeente Overbetuwe.

- Gemeentebelangen Overbetuwe heeft ex-raadslid Nelis van Binsbergen naar voren geschoven als 'procesbegeleider' om te komen tot een coalitie in de gemeente Overbetuwe. De partij laat weten dat de eerste verkennende gesprekken gepland zijn en naar verwachting zal vrijdag de eerste terugkoppeling worden verwacht.

GBO haalde met de gemeenteraadsverkiezingen de meeste zetels: ze gingen van vier naar acht zetels, ten koste van het CDA die twee zetels verloor. Toch is het CDA blij met de uitslag. "We hebben 21,2% van de stemmen behaald en zeven zetels", legt Wijnte Hol, lijsttrekker en tevens wethouder in de laatste coalitie uit. "Dat is een enorme waardering en vertrouwen van onze kiezers. Natuurlijk waren wij graag de grootste gebleven maar we zijn ook realistisch gelet op de landelijke trend."

'In één klap de grootste partij'

Lijsttrekker van GBO Dimitri Horsthuis – Tangelder liet eerder weten dat hij geen woorden had voor de verdubbeling van het aantal zetels van zijn partij: "In de mooiste dromen is deze uitslag nog mooier geworden. In één klap de grootste partij van Overbetuwe." Hij laat ook weten vertrouwen te hebben in Van Binsbergen: "Hij kenmerkt zich als een benaderbaar, krachtige, positief kritische en integere persoonlijkheid die openheid en transparantie naleeft. De juiste persoon voor deze functie in het proces wat we gaan doorlopen”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel