Bevat Video: Video
Ankeiler: Onbekenden hebben drie spandoeken opgehangen op verschillende plaatsen in Nijmegen, in de nacht van maandag op dinsdag.

- Onbekenden hebben drie spandoeken opgehangen op verschillende plaatsen in Nijmegen, in de nacht van maandag op dinsdag. Ze zijn duidelijk tegen de politieke partij Forum van Democratie en Thierry Baudet gericht. “Vluchtelingen welkom, FvD rot op”, “Fascisten voor Dictatuur. Baudet pro Poetin” en “FvD = racisme. FvD = vrouwenhaat” valt er te lezen.

De linkse organisatie Doorbraak plaatste een video waarop te zien is dat de spandoeken worden opgehangen. Ze hebben ze niet zelf opgehangen laat een medewerker van de organisatie weten. De doeken hangen bij aan de brug van de Graafseweg bij het station en aan de fietsbrug bij de Nieuwe Marktstraat. Bij de Tunnelweg hing er ook één, maar die is al weggehaald.

Bekijk hier de video van het ophangen van de spandoeken:

Forum voor Democratie doet dit jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Bij de landelijke verkiezingen in maart vorig jaar was de partij in Nijmegen goed voor één 'virtuele' zetel. De partij is om een reactie gevraagd, maar deze heeft nog niet gereageerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.