Ankeiler: De gemeente Overbetuwe biedt Zalencentrum de Wanmolen in Zetten aan als mogelijke locatie voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen.

- De gemeente Overbetuwe biedt Zalencentrum de Wanmolen in Zetten aan als mogelijke locatie voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Het is nog niet zeker of er daadwerkelijk Oekraïense vluchtelingen naar de Wanmolen komen en ook is nog niet bekend wanneer.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari, zijn honderdduizenden Oekraïners het geweld in hun land ontvlucht. De overheid heeft daarom begin maart alle veiligheidsregio’s gevraagd op korte termijn 1000 noodopvangplekken te creëren maken vluchtelingen.

Maximaal 80 mensen

De gemeente laat weten dat het niet de verwachting is dat de opvang in de Wanmolen al volgende week zal zijn, maar gaat het zalencentrum wel al zo veel mogelijk voorbereiden. Er is hier ruimte om maximaal 80 mensen op te vangen.

Direct omwonenden en omliggende bedrijven van de Wanmolen zijn per brief op de hoogte gesteld laat de gemeente weten. Maandag 14 maart is er in ieder geval een inloopavond voor omwonenden geregeld.

Noodopvang voor kort verblijf

De noodopvanglocaties zijn bedoeld voor een kortdurend verblijf. Daarna is het de bedoeling dat de vluchtelingen snel een verblijfplaats aangeboden krijgen voor een wat langere tijd. Overbetuwe is nog aan het kijken welke locaties hiervoor geschikt zijn. Zolang er in de Wanmolen geen vluchtelingen verblijven, kunnen de geplande activiteiten gewoon doorgaan. Zo is het zalencentrum op 14, 15 en 16 maart ingericht als stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.