Ankeiler: De gemeente Nijmegen opent vanaf maandag een tweede locatie voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen.

- De gemeente Nijmegen opent vanaf maandag een tweede locatie voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. In de Waalhaven komen twee cruiseschepen te liggen om vluchtelingen op te vangen. Het eerste schip meert maandag 14 maart aan, het tweede schip arriveert twee weken later.

Beide schepen zullen in ieder geval gedurende zo’n twee maanden dienen als slaap- en verblijfplaats voor Oekraïense vluchtelingen. Per schip kunnen ongeveer 120 mensen worden gehuisvest. De schepen bieden alle basisvoorzieningen en zijn direct gereed voor gebruik.

Snel meer opvang nodig

Door de oorlog in Oekraïne komen op dit moment overal in Nederland vluchtelingen aan. Alle gemeenten in het land zijn daarom de afgelopen dagen op zoek geweest naar plekken voor (nood)opvang. Volgens het Nijmeegse college van B&W zijn er snel meer opvangplekken nodig. Zo wordt op dit moment in Nijmegen ook de Jan Massinkhal ingericht als crisisnoodopvang voor enkele honderden vluchtelingen.

Samen met Bindkracht10, het Rode Kruis, vrijwilligers, zorgaanbieders en andere partners doen we er alles aan om de opvang van de vluchtelingen zo goed mogelijk te laten verlopen, zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

Ook gemeente Beuningen biedt hulp aan

De verwachting is dat er nog meer opvang nodig zal zijn, ook na de komst van de cruiseschepen. Daarom blijft de gemeente Nijmegen zoeken naar geschikte locaties voor opvang, waar gevluchte Oekraïners langer kunnen blijven als dat nodig is. In de regio Nijmegen biedt ook de gemeente Beuningen inmiddels hulp aan. Daar is sporthal De Tinnegieter aangewezen voor de opvang van 250 Oekraïners.

Lees ook: Beuningen en Nijmegen vangen honderden Oekraïense vluchtelingen op.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.