Ankeiler: Ex-fractievoorzitter Roel Eefting van D66 Overbetuwe heeft besloten na een periode van twaalf jaar in de gemeenteraad, een voorkeurscampagne op te starten.

- Ex-fractievoorzitter Roel Eefting van D66 Overbetuwe heeft besloten na een periode van twaalf jaar in de gemeenteraad, een voorkeurscampagne op te starten. Hij staat nu op de lijst als kandidaat nummer 22, maar wil terugkeren in de raad.

"Politiek heeft wél zin", legt Eefting uit. Ondanks dat D66 landelijk bepaald heeft dat je je na twaalf jaar niet meer opnieuw kandidaat kan stellen, wil hij terug in de gemeenteraad. "Ik bied mensen een luisterend oor en betrek ze actief bij de politiek. Twaalf jaar lang pak ik vanuit daadkracht door en krijg dingen voor elkaar", vertelt hij. "Slechts 150 stemmen zijn genoeg om mijn zetel te behouden."

'Mijn vrouw steunt me'

Eefting pleit in zijn campagne voor onder andere burgerparticipatie, een thema waar hij vaak tegen aan gelopen is in de gemeente Overbetuwe dat beter volgens hem beter moet. "Formeel zit mijn raadsperiode erop, maar ik heb er goed over nagedacht en mijn vrouw steunt me", vertelt Eefting. Zijn partijgenoten hebben niet laten weten tegen te zijn. Mariël de Vries uit Oosterhout werd in november vorig jaar gekozen als nieuwe lijsttrekker van D66 Overbetuwe. Zij volgt hiermee Eefting op die bij de vorige verkiezingen de lijsttrekker was.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.