Ankeiler: Enkele honderden vluchtelingen uit Oekraïne worden straks opgevangen in Beuningen en Nijmegen. Dat maakten de gemeenten donderdag bekend.

- Enkele honderden vluchtelingen uit Oekraïne worden straks opgevangen in Beuningen en Nijmegen. Dat maakten de gemeenten donderdag bekend. In Nijmegen worden enkele honderden Oekraïners opgevangen in de Jan Massinkhal. In Beuningen is sporthal De Tinnegieter de aangewezen locatie voor opvang van 250 vluchtelingen.

Beuningen

Waarschijnlijk komen de eerste vluchtelingen volgende week in Beuningen aan. Het is nog niet duidelijk hoe lang de noodopvanglocatie gebruikt zal worden. Burgemeester Daphne Bergman vertrouwt erop dat de vluchtelingen een “veilig en rustig” verblijf krijgen. “Ik hoop dat u de komende dagen samen met ons wilt optrekken. Samen zetten wij de schouders eronder, zo doen wij dat in Beuningen!” aldus Bergman.

De gemeente laat verder weten dat er veel vragen van inwoners komen over de opvang van vluchtelingen, en dat ze druk bezig is met de organisatie ervan. Op de site van de gemeente is meer informatie te vinden.

Nijmegen

In Nijmegen worden vluchtelingen opgevangen in de Jan Massinkhal, naar verwachting voor twee maanden. De locatie wordt nu klaargemaakt voor opvang. Dat zal een paar dagen duren, zo verwacht de gemeente.

Het zal in Nijmegen niet bij die ene locatie blijven. De hal is volgens de gemeente niet geschikt om lang te verblijven, en er zullen vermoedelijk meer opvangplaatsen nodig zijn. Daarom wordt er nog gezocht naar locaties waar de gevluchte Oekraïners langer kunnen blijven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel