Bevat Video: Video
Ankeiler: Hoewel er al jaren veel verkeer is van voetgangers langs het Steve Bikoplein, moeten zij nog altijd over het fietspad lopen, want er ligt geen voetpad.

- Hoewel er al jaren veel verkeer is van voetgangers langs het Steve Bikoplein, moeten zij nog altijd over het fietspad lopen, want er ligt geen voetpad. Buurtbewoners maken zich zorgen, omdat er vaak gevaarlijke situaties ontstaan en het voetgangers- en fietsverkeer de komende tijd zal toenemen vanwege de nieuwe wijk Hof van Nijmegen.

Tekst gaat verder onder de video:

Een van de bezorgde buurtbewoners is Okke-Jan Oosterhoff, die vlakbij Hof van Nijmegen woont. Hij heeft twee honden die hij uitlaat in een nabijgelegen parkje, maar moet eerst met zijn dieren over het fietspad om daar te kunnen komen.

Vooral tijdens spitsuren ziet Oosterhoff gevaarlijke situaties ontstaan: "Toevallig heb ik vorige week nog iets meegemaakt: Ik loop het fietspad op en er komt een e-biker aan die redelijk hard rijdt. Hij ziet me niet, moet in een keer uitwijken, rijdt zo de berm in en valt."

Nu Hof van Nijmegen nog in aanbouw is, is het volgens Oosterhoff extra belangrijk dat er zo snel mogelijk een trottoir komt: "Verderop ligt winkelcentrum Meijhorst. Er komen in de nieuwe wijk Hof van Nijmegen, met een een paar honderd mensen die allemaal fietsend of wandelend die kant op gaan. Als al het verkeer over hetzelfde pad moet, wordt het steeds drukker en gevaarlijker."

Gemeente wil niet

Buurtbewoners hebben in 2005 en in 2010 al aangegeven dat een voetpad langs het Steve Bikoplein wenselijk is. Oosterhoff is onlangs opnieuw met het plan naar de gemeente gegaan: "Een aantal weken geleden heb ik een goed idee bij de gemeente ingediend. Daar heb ik reactie op gehad en daarin staat dat er geen intenties zijn om het trottoir vanaf de bushalte te verlengen."

De gemeente laat ook aan RN7 weten geen plannen te hebben iets aan de situatie te doen. Oosterhoff vindt dat een gemiste kans: heeft nog wel een advies voor de gemeente, "aangezien alles open heeft gelegen vanwege de bouw van de nieuwe wijk, om niet even een trottoir aan te leggen. Maar ik denk dat ze dat zo meteen wel moeten doen. Het gaat een keer fout, daar kunnen we op wachten."

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.