Ankeiler: Bezoekers van het centrum van Wijchen kunnen vanaf nu op ontdekkingstocht: er zijn tientallen zogenoemde 'spagaatvogels' te vinden.

- Bezoekers van het centrum van Wijchen kunnen vanaf nu op ontdekkingstocht: er zijn tientallen zogenoemde 'spagaatvogels' te vinden. Wethouder Nick Derks heeft dinsdagmiddag de expositie 'Spagaatvogels Spotten in Wijchen' geopend. Het kunstproject is voor iedereen vrij toegankelijk en loopt tot en met 31 maart.

Sommige van deze spagaatvogels, een 'fantastische' soort, gaan zich tonen zich in etalages. Anderen zullen elders verblijven in de winkels die aan het project meedoen. Elke spagaatvogel heeft een verband met de plek waar hij zich bevindt.

Tekeningen en collages in zwart/wit

'Spagaatvogels' is een concept van kunstenaar Hans Weeren, die 24 ondernemers bij het project wist te betrekken. Er komen grote en kleine thema's - en soms uitersten (spagaten) - aan de orde, die in ieders leven en ondernemen voorbij komen. Ze zijn zwart/wit verwerkt in tekeningen en collages.

Het is de bedoeling dat de 'Spagaatvogels' hun vleugels zullen uitslaan en in Nederland op meer plaatsen gaan landen, aan de hand van nieuwe beelden en teksten. Onder meer vanuit Borne (Overijssel) en Gouda (Zuid-Holland) bestaat al belangstelling om het project voort te zetten.

Wedstrijdelement

'Spagaatvogels' heeft ook een wedstrijdelement. Zo wordt het publiek in Wijchen uitgenodigd om alle kunstwerken te ontdekken. Bij het item dat het meest aanspreekt kan men een titel, verhaaltje of eigen beeld creëren. De 'beste' creatie vanuit het publiek wordt beloond met een art print.

Ook in de bibliotheek aan de Campuslaan is het project 's middags om 16.00 uur van start gegaan. Hier zijn ook 'werkkabouters' te ontdekken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel