Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Optie 1: Uitvakflats Foto: NEC
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Optie 2: Hoofdingangwoontorens Foto: NEC
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Optie 3: Appartementen in vogelnestring Foto: NEC
Ankeiler: NEC heeft drie opties gepresenteerd voor de vernieuwing van de Goffert.

- NEC heeft drie opties gepresenteerd voor de vernieuwing van de Goffert. Flats achter het uitvak, twee woontorens boven op het hoofdgebouw, óf appartementen verwerkt in de buitenste stadionring. De vraag is vooral: hoe gaat de nieuwe Goffert er uiteindelijk uitzien?

Tekst gaat verder onder de video:

NEC wil voor een gezonde toekomst van de club het Goffertstadion gaan vernieuwen. Dat is niks nieuws, maar sinds maandag is er een beter beeld ontstaan wat die vernieuwing van de Goffert met zich mee kan gaan brengen. Volgens NEC is die vernieuwing essentieel om een stabiele Eredivisieclub te worden.

Optie 1: Uitvakflats

Bij de eerste schets komen er twee woontorens van verschillende hoogte te staan achter het uitvak. De hoogste van deze twee torens zal zestien verdiepingen en ongeveer vijftig meter hoog worden. Aangezien de flats aan het stadion worden gebouwd en niet in, is dit ogenschijnlijk de makkelijkste ingreep. Verder staat op de tekening aan de oostzijde een nieuw supportersplein.

Optie 1: Uitvakflats - Foto: NEC

Optie 2: Hoofdingangwoontorens

De twee woontorens zijn hier getekend aan de kant van het Stadionplein. Het nadeel aan dit plan is dat bewoners en supporters gebruik moeten gaan maken van dezelfde ingang. In dit concept wordt ook ruimte gecreëerd voor supporters. Het is echter nog niet helemaal duidelijk waar.

Optie 2: Hoofdingangwoontorens - Foto: NEC

Optie 3: Appartementen in vogelnestring

De laatste optie is een verbouwing van de Goffert naar een meer ovaal stadion. De appartementen worden dan gebouwd achter de goals en aan de kant van de hoofdtribune. Deze variëren van drie tot zes woonlagen. Verder zouden bij dit plan de buitentrappen, die ooit aan De Goffert zaten, terugkeren. Als je vanaf het park gaat kijken, verdwijnt bij deze versie het stadion redelijk uit beeld. Bij de vorige twee opties zouden de woontorens duidelijk zichtbaar worden.

Optie 3: Appartementen in vogelnestring - Foto: NEC

NEC zegt zelf geen voorkeur te hebben voor een van de drie ontwerpen. Verder vraagt de club om supporters en belangstellenden met op- of aanmerkingen te komen. Het doel is voor NEC om voor de zomer een keuze te hebben gemaakt voor een definitief ontwerp. Er zitten zeker nog wel wat haken en ogen aan voordat de verbouwing dan ook daadwerkelijk kan gaan beginnen. Natuurlijk is op dit moment de gemeente nog eigenaar van het stadion en zal er dus eerst een overeenstemming moeten komen voor het terugkopen van het stadion. Verder moet de gemeenteraad ook de plannen voor de bouw gaan goedkeuren. De totale kosten zullen tientallen miljoenen gaan bedragen.

Artikel via mediapartner ForzaNEC.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel