Ankeiler: Het is actiedag voor Oekraïne. De hele dag zenden veel radio- en tv-zenders een speciaal programma uit, in het teken van de inzamelingsactie van Giro555 voor de slachtoffers van de oorlog.

- Het is actiedag voor Oekraïne. De hele dag zenden veel radio- en tv-zenders een speciaal programma uit, in het teken van de inzamelingsactie van Giro555 voor de slachtoffers van de oorlog. De actie heeft vóór maandag al 21,4 miljoen euro opgeleverd.

Ook RN7 zendt het programma uit, tot 20.00 uur. Daarna begint de eigen TV-programmering weer, met ook daarin aandacht voor Oekraïne. Zo maakten we een reportage over de Nijmeegse Oekraïense Anna Sheretov, die zich natuurlijk grote zorgen maakt om haar familie en vrienden in het Oost-Europese land. Samen met vriendin Binny Overdijk zamelt ze nu spullen in voor de slachtoffers, en zorgt ook zelf dat die naar Oekraïne worden vervoerd. Dekens en kleding zijn er inmiddels genoeg, maar er is nog grote nood aan allerlei andere spullen. De reportage komt vanavond op TV, website, YouTube kanaal en socials.

In het radioprogramma overdag bundelen DJ’s van verschillende radiostations de krachten om geld in te zamelen. Luisteraars kunnen onder meer platen aanvragen in rul voor een donatie, en er is ruimte voor persoonlijke verhalen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.