Ankeiler: De gemeente Wijchen werkt mee aan het initiatief van ZZG zorggroep om op een voormalige schoollocatie op Veenhof 1712 de nieuwbouw te realiseren van 54 zorgappartementen als vervanging van de huidige en verouderde De Weegbree.

- De gemeente Wijchen werkt mee aan het initiatief van ZZG zorggroep om op een voormalige schoollocatie op Veenhof 1712 de nieuwbouw te realiseren van 54 zorgappartementen als vervanging van de huidige en verouderde De Weegbree. Op de vrijkomende locatie aan de Weegbree komen nieuwe woningen. De schoollocatie wordt momenteel gebruikt als tijdelijk onderkomen voor Pro College.

Woningbouw

Woningcorporatie Talis gaat de zorgappartementen bouwen. Dit zal geschieden in een gebouw van drie bouwlagen, waardoor het gebouw niet hoger wordt dan de omliggende woningen. De grote bomen rondom het huidige school blijven behouden op de plek waar ze nu staan. Nadat ZZG Zorggroep van de huidige locatie van de Weegbree is verhuisd naar de Veenhof, komt de locatie Weegbree vrij voor woningbouw. Het plan is dat Talis hier 39 levensloopgeschikte sociale huurwoningen gaat bouwen. Daarnaast komen er ook 16 koopwoningen.

Omwonenden

Omwonenden in Veenhof en van de Weegbree hebben een brief ontvangen met informatie en de uitnodiging voor een bijeenkomst op 30 maart. “We nemen hen natuurlijk mee in de plannen”, zegt wethouder Geert Gerrits (Kernachtig Wijchen). “Deze plannen zijn nodig, omdat we hiermee zorgen voor betere zorgappartementen. Dit sluit aan bij onze woonzorgvisie. Tegelijk komen er extra betaalbare woningen bij, waar ook een grote behoefte aan is. Door beide plannen te verbinden, komt bovendien de zorg niet in de knel. Dit is een uitstekend initiatief waar we als gemeente blij mee zijn.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.