Ankeiler: Vanaf vrijdag bieden GGD Gelderland-Zuid en GGD Gelderland-Midden een tweede boosterprik tegen het coronavirus aan voor kwetsbare mensen in de regio.

- Vanaf vrijdag bieden GGD Gelderland-Zuid en GGD Gelderland-Midden een tweede boosterprik tegen het coronavirus aan voor kwetsbare mensen in de regio. De GGD spreekt van een "herhaalvaccinatie". De Gezondheidsraad zegt dat de bescherming van de booster bij de mensen die vroeg aan de beurt waren in de boostercampagne, het meest afgenomen.

De extra herhaalvaccinatie is voor iedereen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige afweerstoornis. De herhaalprik kun je alleen krijgen na het maken van een afspraak. De uitnodiging voor 70-plussers komt ongeveer drie maanden na hun laatste coronaprik. Bewoners van instellingen krijgen via de eigen medische dienst of de GGD een prik.

'Herhaalprik alleen op uitnodiging'

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Mensen met een ernstige immuunstoornis kregen afgelopen oktober al een uitnodiging voor een derde prik van hun medisch specialist. Als deze mensen in aanmerking komen voor de extra vaccinatie, krijgen zij hiervoor opnieuw een uitnodiging.

Als je niet de doelgroep behoort, dan kun je deze tweede booster niet krijgen, laat GGD Gelderland-Midden weten. Er kan ook pas een afspraak worden ingepland minimaal drie maanden nadat je je booster kreeg of na een coronabesmetting.

Geen nieuwe priklocaties erbij

GGD Gelderland-Midden verwacht voor hun regio ongeveer 62.000 mensen. Er worden volgens de woordvoerder geen extra locaties geopend, men kan gewoon bij de vaste locaties terecht. GGD Gelderland-Zuid denkt zo'n 57.000 herhaalprikken te kunnen zetten. De vaccinatielocaties van GGD Gelderland-Midden vind je hier en die van GGD Gelderland-Zuid hier.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.