Ankeiler: De gemeente Druten is overgegaan tot het beboeten van mensen die het Drutens Bosje aan de Van Heemstraweg in Afferden betreden.

- De gemeente Druten is overgegaan tot het beboeten van mensen die het Drutens Bosje aan de Van Heemstraweg in Afferden betreden. Sinds anderhalve week is het bos vanwege stormschade verboden terrein. Niet iedereen houdt zich echter aan het verbod.

Bij de storm die vorige week door de provincie raasde, zijn in het Drutens Bosje gevaarlijke situaties ontstaan. Sommige bomen hangen nog scheef, andere bomen hangen in elkaar en daarnaast dreigen er nog takken naar beneden te komen. Al vóór de eerste storm besloot de gemeente over te gaan tot afsluiting van het bos: alle ingangen zijn afgesloten met bouwhekken en verboden toegang-borden.

Afsluiting wordt genegeerd

De gemeente Druten liet dinsdag weten dat de afsluiting op grote schaal werd genegeerd. Een woordvoerder licht desgevraagd toe dat de precieze aantallen niet zijn geteld, maar dat het de laatste dagen ging om tien tot twintig personen per dag die het bos toch betraden.

Wie het bos nu nog ingaat, loopt het risico beboet te worden door politieagenten of boa's. De hoogte van een dergelijke bekeuring kan de woordvoerder niet noemen.

De opruimwerkzaamheden in het bos zijn nog gaande. "We proberen het Drutens Bosje midden volgende week weer grotendeels open te hebben", stelt de gemeente.

Deel dit artikel