Bevat Video: Video
Ankeiler: Het aanpakken van jongerenoverlast in de gemeente Druten staat bij een aantal verkiezingsprogramma’s van lokale partijen hoog op de agenda, zoals bij Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid, Kernachtig Druten en Welzijn Druten.

- Het aanpakken van jongerenoverlast in de gemeente Druten staat bij een aantal verkiezingsprogramma’s van lokale partijen hoog op de agenda, zoals bij Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid, Kernachtig Druten en Welzijn Druten. Volgens die laatste is de overlast de laatste jaren sterk toegenomen: “Als de gemeente nu niet ingrijpt, gaat het straks helemaal de verkeerde kant op,” vertelde lijsttrekker Haci Murat Aslan onlangs aan RN7.

Drutenaren denken verschillend over het thema jongerenoverlast, zo is te zien in de video. Tekst gaat daarna verder:

Rondhangen, klieren, blowen en schreeuwen op straat; er is in Druten overlast door jongeren. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld erkende eerder al dat er zich problemen voordoen in de gemeente, maar schat de ernst van het probleem lager in: “We zien inderdaad een kleine toename van jongerenoverlast in Druten. Dat komt vooral doordat mensen het melden." Het maken van zo'n melding van overlast kan via de website van de gemeente.

Aanpak

De meeste partijen denken hetzelfde over de aanpak van jongerenoverlast. Zo is in bijna ieder verkiezingsprogramma te lezen dat er meer voorlichting moet worden gegeven over het gebruik van alcohol, drugs en sociale media.

Ook zijn de meeste partijen tevreden met de straatcoaches. De coaches zoeken locaties waar vaak jeugdoverlast plaatsvindt, zoals bij de Gelenberg, ze spreken de jongeren aan en betrekken ook buurtbewoners actief bij het oplossen van problemen in de wijk.

Verder willen Dorpslijst Afferden en Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid investeren in voorzieningen voor vermaak, recreatie en sport in de eigen leefomgeving. Dit om hangoverlast te voorkomen. Sociaal Maas en Waal pleit voor een eigen plek voor jongeren, zoiets als een jeugdhonk.

CDA Druten is de enige partij die niks heeft geschreven over de aanpak van jongerenoverlast.

GLD Stemt

Omroep Gelderland rijdt in februari en maart in een speciale bus door de provincie, om in samenwerking met lokale- en streekomroepen verkiezingsdebatten uit te zenden. Dus ben je benieuwd hoe de lokale politiek over dit onderwerp en andere kwesties in de gemeente denkt? Kijk dan op 1 maart om 11.00 uur naar het lokale verkiezingsdebat van Druten. De uitzending is live te volgen op radio en tv van RN7 en op het YouTubekanaal van GLD Stemt. Meer informatie over het debat vind je op de pagina van GLD Stemt.

Lees ook: "Met overleggen los je het probleem niet op", Welzijn Druten over jongerenoverlast

Lees ook: Onenigheid over effectiviteit straatcoaches Druten

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.