Ankeiler: De capaciteitsproblemen bij het elektriciteit-verdeelstation Druten hebben relatief weinig consequenties voor de zonneparken in de regio.

- De capaciteitsproblemen bij het elektriciteit-verdeelstation Druten hebben relatief weinig consequenties voor de zonneparken in de regio. Dat zei wethouder André Springveld donderdagavond in de gemeenteraad van die gemeente.

De zonnepanelen bij de Uivermeertjes zijn volgens Springveld al aangesloten op het stroomnetwerk. Het aansluiten van twee andere zonneparken loopt ook geen echte vertraging op, zo stelt de wethouder, omdat het al de bedoeling was om de parken in fases aan te sluiten.

Wethouder komt met informatienota

Nog twee andere zonneparken stonden al gepland om pas in 2025 stroom te leveren aan het netwerk, aldus Springveld. Dat levert waarschijnlijk geen problemen op, want in 2025 wordt de capaciteit van verdeelstation Druten uitgebreid.

De gemeente is in overleg met netbeheerder Liander over de situatie bij elektriciteit-verdeelstation Druten. De wethouder erkent dat het netwerk in Druten aan zijn maximale capaciteit zit en dit problemen geeft. Springveld: Ik kom snel naar de raad met een informatienota met een inventarisatie van de problemen.

Schriftelijke vragen aan college

Ook het hoogspanningsnetwerk van Tennet zit volgens Dorpslijst Horssen aan de maximale capaciteit. De Dorpslijst wil weten van het college van B&W welke consequenties dit alles heeft voor ondernemers en huishoudens die van plan zijn om zonnepanelen op hun daken te leggen. Daarover heeft Dorpslijst schriftelijke vragen gesteld aan het college. Springveld zal de antwoorden hierover meenemen in zijn informatienota.

Verder vraagt de Dorpslijst of de problemen consequenties hebben voor ondernemers die zich in Druten willen vestigen of grond hebben aangekocht op bedrijventerrein Westerhout-Zuid.

Lees ook: Aanbieders elektriciteit Druten op wachtlijst.
Lees ook:
Rondom Druten kunnen 14 zonneprojecten geen stroom aanleveren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.