Ankeiler: De drie opeenvolgende stormen hebben in de gemeente Druten voor minstens enkele tienduizenden euro's aan schade aangericht.

- De drie opeenvolgende stormen hebben in de gemeente Druten voor minstens enkele tienduizenden euro's aan schade aangericht. Vooral de storm Eunice van een week geleden is de grote boosdoener, zo verklaarde wethouder Willy Brink donderdagavond in de gemeenteraad van Druten.

Bijna alle populieren scheef of omgewaaid

In Druten zijn zeker twintig grote bomen omgewaaid en zitten bij veel bomen grote takken min of meer los. In het Drutens Bosje spreekt wethouder Brink van een chaos. Dit recreatiegebied werd tijdens de storm Eunice voor bezoekers afgesloten.

Bijna alle populieren in het Drutens Bosje staan volgens de wethouder scheef of zijn omgewaaid. Dat komt omdat de grond tijdens de storm doordrenkt was van het vocht en de bodem daardoor weinig houvast bood.

Veel nieuwe bomen aanplanten

Er moeten flink wat bomen worden bijgeplant, aldus Brink, "anders hebben we straks geen Drutens Bosje meer, maar een Drutens plantsoen". Hij erkende dat de bomen die nu nieuw worden aangeplant een stuk kleiner zijn dan de oude bomen. Het aanplanten gaat volgens Brink wel enige tijd in beslagnemen.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel