Ankeiler: Bea Schouten is kandidaat-wethouder voor de Wijchense CDA voor de komende raadsperiode. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt.

- Bea Schouten is kandidaat-wethouder voor de Wijchense CDA voor de komende raadsperiode. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt. De Wijchense politica heeft eerder 12 jaar in de gemeenteraad van Wijchen gezeten, was vier jaar Gedeputeerde van de Provincie Gelderland en is momenteel lid van de Gelderse Provinciale Staten.

Eervol

Schouten, die ook op plek tien staat op de lijst voor de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen, is blij gevraagd te zijn door haar partij. “Het is een prachtige functie waarin ik mijn ervaring kan inzetten voor onze mooie gemeente Wijchen. Ik verwacht ook profijt te hebben van mijn netwerk in de regio en in de provincie Gelderland. Dat zal zeker helpen om Wijchen nog beter op de kaart te zetten. Wethouder zijn van de gemeente waarin ik al jaren met veel plezier woon lijkt mij geweldig en eervol.” Momenteel zit de partij echter in de oppositie en maakt dus geen deel uit van het college. “Daarom hoop ik op voldoende steun vanuit de kiezers, zodat wij als CDA Wijchen weer in het college kunnen komen.”

Vrouwelijke wethouder

De kandidaatstelling van Schouten opent de mogelijkheid dat er voor het eerst in zes jaar weer een vrouwelijke wethouder komt in Wijchen. De laatste vrouwelijke wethouder was Agnes Schaap namens de PvdA. “Het college hoort een afspiegeling van de Wijchense samenleving te zijn, met een vrouw erbij is het meer in balans”, vindt Schouten. Dat vindt ook lijsttrekker Björn Derksen: “Het is tijd voor een vrouwelijke wethouder.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.