Ankeiler: Het Wijchense college stelt 8 nieuwe ‘ambachtelijke’ straatnamen voor die gebruikt kunnen gaan worden voor straten in de nieuwbouwwijk Huurlingsedam fase 3.

- Het Wijchense college stelt 8 nieuwe ‘ambachtelijke’ straatnamen voor die gebruikt kunnen gaan worden voor straten in de nieuwbouwwijk Huurlingsedam fase 3. Het gaat om de straatnamen Coupeuse, Gouvernante, Heelmeester, Herbergier, Kastelein, Koperslager, Scharensliep en Vroedvrouw. Deze straatnamen zijn in de fase nodig omdat binnenkort de vergunningverlening en de bouw van de woningen binnen dit project start en er 8 nieuwe openbare ruimten gaan ontstaan. Zo kunnen bij het verlenen van omgevingsvergunningen direct adressen worden toegekend.

Vrouwenberoepen

Het thema voor de straatnamen is hetzelfde als bij de twee eerste fases van het nieuwbouwproject Huurlingsedam. “We zijn in de sfeer van de oude beroepen en ambachten gebleven. Daarbij wilden we graag ook een aantal zogenaamde ‘vrouwenberoepen’, omdat de straatnaamgeving in de eerste fase van deze wijk wel erg op mannenberoepen was gericht. In het tweede deel is daar met bijvoorbeeld Spinster al wat variatie in gekomen, en dat trekken we nu door met Coupeuse, Gouvernante en Vroedvrouw.”

Scharensliep en Koperslager

De namen zijn ingediend door inwoners en ambtenaren. De namen zijn over het algemeen niet gekozen omdat ze het vaakst ingediend werden. “Hoewel er wel twee bij zitten die vaak ingestuurd zijn: Scharensliep en Koperslager. Maar is er vooral gekeken naar of er niet al iets gelijkwaardigs bestond en natuurlijk ook naar hoe het klinkt. Het klinkt best aardig om op de Kastelein te wonen, bijvoorbeeld.” Voor Huurlingsedam fase 3 staan 250 woningen gepland. Naar verwachting start de bouw van deze woningen dit najaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.