Ankeiler: De blaashal die op het terrein van hockeyclub HCOB in Elst zou komen, staat er nog steeds niet.

- De blaashal die op het terrein van hockeyclub HCOB in Elst zou komen, staat er nog steeds niet. In november 2021 zegde een landeigenaar aan de oostkant van de velden, zijn medewerking toe om zijn grond beschikbaar te stellen. Maar de gemeente is deze mogelijkheid nog steeds aan het "onderzoeken".

De gemeente Overbetuwe gaf in juli 2021 een vergunning af voor het plaatsen van een blaashal voor 10 jaar pal achter de woningen van een aantal bewoners aan de Rijksweg Zuid. Zij tekenden bezwaar aan en de voorzieningsrechter schorste de vergunning en de gemeente moest op zoek naar een alternatieve locatie. Deze lijkt gevonden in een perceel aan de oostkant van de hockeyvelden, maar de deal is nog steeds niet rond.

Omwonenden westkant opnieuw benaderd

De gemeente laat weten dat het "tijd vergt, omdat het over veel verschillende aspecten gaat, fysiek, juridisch en financieel. De financiële aspecten die we onderzoeken, gaan over veel meer dan alleen de huur van de grond". Ondertussen werden de bewoners aan de westkant van de hockeyvelden opnieuw door wethouder Wijnte Hol benaderd voor "een gesprek om naar alternatieven te kijken." Hier hebben we voor bedankt, laat één van de omwonenden weten. De omwonenden vrezen voornamelijk geluids- en lichtoverlast van de hal die ook nog 10 meter hoog is.

'Al veel geïnvesteerd'

Over het contact met de bewoners aan de westkant zegt de gemeente: "We hebben contact gehad met hen om te bekijken hoe zij staan tegenover eventuele andere oplossingen daar, mocht dat alsnog nodig zijn." De hockeyclub HCOB was niet bereikbaar voor commentaar. Eerder liet voorzitter Sjoukje ten Broeke ons weten dat de blaashal zelf al wel door hen is aangekocht: "We hebben een financiële overeenkomst met de gemeente. Als het allemaal niet doorgaat, dan wordt de lening kwijt gescholden, maar we hebben al veel geïnvesteerd voor de komst van de blaashal".

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.