Ankeiler: Nijmegen herdenkt dinsdag het bombardement op de stad van 22 februari 1944. Evenals vorig jaar gaan de traditionele herdenkingsplechtigheden niet door vanwege de coronamaatregelen.

- Nijmegen herdenkt dinsdag het bombardement op de stad van 22 februari 1944. Evenals vorig jaar gaan de traditionele herdenkingsplechtigheden niet door vanwege de coronamaatregelen. Daarom is de herdenking ook dit jaar weer zonder publiek.

Bij het bombardement op Nijmegen verloren zo'n 800 mensen hun leven. Duizenden raakten gewond. Het exacte aantal slachtoffers is nooit vastgesteld. De historische binnenstad werd grotendeels verwoest.

Twee minuten stilte

Elk jaar staat Nijmegen stil bij deze tragedie. Aan de herdenking leveren dit jaar onder anderen leerlingen van de Montessorischool een bijdrage. Ook zijn er toespraken van een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade en de Nijmeegse burgemeester Bruls.

Om exact 13.28 uur, het moment waarop het bombardement plaatsvond, luiden de kerkklokken en wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Daarna zal burgemeester Bruls namens iedereen die zich betrokken voelt een krans leggen.

De herdenkingsplechtigheden zijn live te volgen vanaf 13.00 uur op RN7 tv en op onze website.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.