Bevat Video: Video
Ankeiler: De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wijchen is begonnen. Sinds maandagmiddag staat er een enorm verkiezingsbord in Balgoij.

- De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wijchen is begonnen. Sinds maandagmiddag staat er een enorm verkiezingsbord in Balgoij. Aanvankelijk was het de bedoeling om het bord met een doek te onthullen, maar deze is weggewaaid.

Bekijk hier hoe de lijsttrekkers van de zeven lokale partijen vertellen over hun ambities. Tekst gaat daarna verder:

De lijsttrekkers van zeven Wijchense partijen hebben flinke ambities voor de komende vier jaar. Allemaal verwachten ze extra zetels. Kernachtig Wijchen wil opnieuw de grootste partij worden, vertelt lijsttrekker Geert Gerrits: "Wat ons betreft houden we koers." De partij heeft op dit moment twaalf zetels.

Wijchen Lokaal heeft nu twee zetels, maar hoopt veel groter te worden: "Wij verwachten zeker tien zetels. Ik denk dat Wijchen wel klaar is met de gevestigde orde. Wijchen Lokaal gaat het deze keer helemaal maken", denkt lijsttrekker Leo Herms.

PvdA Wijchen verwacht ongeveer dezelfde aantal zetels als dat ze nu in de gemeenteraad hebben: "Ik verwacht drie tot vier zetels. Het is hard nodig om een goede, sterke, linkse partij te hebben in de gemeentepolitiek", vindt lijsttrekker Titus Burgers.

CDA Wijchen is met vier zetels de tweede partij in de gemeenteraad, en dat willen ze graag zo houden: "Het is belangrijk dat wij een grote partij blijven, zodat er ook evenwicht is. We hebben laten zien met bijvoorbeeld de actie rondom het Wijchens meer, maar ook rondom Hart van Zuid dat wij belangrijk zijn in de gemeenteraad en we willen dat werk graag voortzetten", zegt lijsttrekker Björn Derksen.

GroenLinks Wijchen doet dit jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezing in Wijchen en hoopt op twee zetels, maar "als we drie zetels krijgen dan is dat helemaal geweldig", zegt lijsttrekker Henry Tiemessen.

Maikel Lukkezen van D66 Wijchen verwacht vier zetels: "Wij denken dat Wijchen meer een progressieve raad wil." D66 heeft op dit moment twee zetels in de raad.

Wethouder en lijsttrekker Nick Derks van VVD Wijchen verwacht 'sowieso' zetelwinst: "De afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt als wethouder economische zaken, met name in de coronacrisis. Daarnaast heeft onze fractie kei hard gewerkt voor de ondernemers en inwoners van Wijchen." Net als de PvdA heeft de VVD nu drie zetels.

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.