Ankeiler: De wijk de Vording in Ewijk krijgt van de gemeente Beuningen een opknapbeurt van vijf miljoen euro.

- De wijk de Vording in Ewijk krijgt van de gemeente Beuningen een opknapbeurt van vijf miljoen euro. Projecten krijgen regelmatig financiële steun vanuit de provincie of het rijk, maar deze zogeheten "revitalisatie" van de Vording komt waarschijnlijk geheel en al voor rekening van de gemeentelijke begroting.

De gemeente Beuningen gaat nog wel proberen om bepaalde subsidiepotten aan te spreken, maar het college van B&W heeft daar op voorhand weinig vertrouwen in.

Bewoners krijgen volop inspraak

De opknapbeurt omvat onder andere een reconstructie van de straat Triangel en aanpak van de pleintjes Fagot, Gitaar en Trompet. Het gaat vooral om een herinrichting van de openbare ruimte. Onder begeleiding van een landschapsarchitect mochten de bewoners meewerken aan de volledige herinrichting van de omgeving.

Aan de bewoners is gevraagd wat zij vonden van hun wijk en wat er beter kan. Dat gebeurde door middel van een enquête, waarna een eerste ontwerp voor de aanpak is opgesteld. Vanwege een onderbreking door de coronapandemie zijn de wijkbewoners twee keer uitgenodigd om te reageren. De gemeente kreeg uit beide inspraakrondes veel reacties, op basis waarvan aanpassingen aan het ontwerp zijn gedaan.

Betere afvoer regenwater

De reconstructie van de Triangel en de pleintjes is momenteel al in volle gang. De komende maanden wordt in de wijk gestart met de werkzaamheden aan de bestrating. In enkele straten wordt het regenwater afgekoppeld van het vuilwaterriool. Daarnaast komen er minder verhardingen (stenen) in de wijk, zodat regenwater beter kan weglopen.

Met het kappen van de bomen wordt al eerder begonnen, zodra de kapvergunningen verleend zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel