Bevat Video: Video
Ankeiler: NEC wil zich zaterdag revancheren tegen RKC Waalwijk. In december gaven de Nijmegenaren de punten in de slotfase weg in Waalwijk. Dat moet nu anders.

- NEC wil zich zaterdag revancheren tegen RKC Waalwijk. In december gaven de Nijmegenaren de punten in de slotfase weg in Waalwijk. Dat moet nu anders.

Wat dat betreft geeft de laatste wedstrijd tegen SC Heerenveen (0-1 winst) vertrouwen. Na de uitschakeling in de beker waren er wat onderlinge irritaties in de ploeg. Trainer Rogier Meijer zegt daar nu over: “Je mag elkaar best wel de waarheid zeggen als je slecht speelt. Dat hoort erbij. Het is profvoetbal, je wil winnen.” Wellicht heeft het inderdaad geholpen, want NEC pakte in Friesland de volle punten, waardoor de ploeg nu op de achtste plaats in de Eredivisie staat. “Uiteindelijk laten ze dan drie dagen later zien dat ze wél een team zijn, en die punten binnenhalen. Dat geeft wel aan dat er in deze ploeg heel veel strijd en samenwerking zit,” vindt Meijer.

Tekst gaat verder onder de video:

De laatste training werd vrijdag vervroegd, zodat iedereen naar binnen kon voordat storm Eunice over het Goffertpark zou razen. Jordy Bruijn trainde nog apart. Hij is op de weg terug, maar deze wedstrijd komt waarschijnlijk nog te vroeg voor de middenvelder. Bruijn zette vrijdag nog wat druk op zijn ploeggenoten die wél zullen spelen: “Als we deze niet winnen, is wat we tegen Heerenveen hebben gedaan eigenlijk voor niets geweest.”

RKC heeft "veel kwaliteiten"

Makkelijk zal dat niet worden. In de uitwedstrijd tegen RKC kwam de Nijmeegse ploeg nog wel op voorsprong, maar gaf uiteindelijk alle punten weg. Meijer: “Daar hebben we het in de slotfase niet goed gedaan. We geven hem in de laatste minuut weg door niet rücksichtslos te verdedigen.” RKC Waalwijk mag dan vijf plaatsen onder NEC staan op de ranglijst, de ploeg is lastig te bespelen, erkent de trainer: “We weten dat RKC veel kwaliteiten heeft, met name voorin.”

Toch komen die kwaliteiten er bij de Waalwijkers de laatste weken niet uit. De laatste drie wedstrijden werden kansloos verloren. Juist nu de ploeg een ommekeer nodig heeft, treft het een vol Goffertstadion, zonder Waalwijkse aanhang, want het uitvak blijft leeg. Eindelijk zal NEC dus weer gesteund worden door een twaalfde man. Trainer Meijer heeft dat nog niet vaak meegemaakt. “Ik ben heel benieuwd hoe een volle Goffert voelt,” zei hij vrijdag met glinsterende ogen. “We hebben er heel veel zin in.”

De aftrap van NEC-RKC Waalwijk is zaterdag om 16.30 uur, en is natuurlijk live te volgen bij RN7.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.