Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het ontwerp 'Dijkbuurt' met slechts 30 woningen Foto: Gemeente Nijmegen
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Het ontwerp 'Brugkwartier' met 100 woningen Foto: Gemeente Nijmegen
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Het ontwerp 'Spiegelstad' met 200 tot 250 woningen Foto: Gemeente Nijmegen
Ankeiler: De gemeente Nijmegen gaat 7000 willekeurige Nijmegenaren uitnodigen om mee te praten over de toekomst van het Stadseiland.

- De gemeente Nijmegen gaat 7000 willekeurige Nijmegenaren uitnodigen om mee te praten over de toekomst van het Stadseiland. Dinsdag 22 februari valt de uitnodiging hiervoor bij hen in de brievenbus. De gemeenteraad wil zeker weten dat er een representatief beeld komt over de vier voorstellen die nu op tafel liggen.

Over de invulling van het Stadseiland lopen de meningen uiteen, vandaar dat de gemeenteraad op 2 februari jl. instemde met een stadspeiling. De vier varianten waarover gestemd kan worden, zijn eind vorig jaar uitgewerkt met een groep bewoners.

Van park tot 250 woningen

In het ontwerp 'Waalpark' is het gebied een park met enkele voorzieningen. De variant 'Dijkbuurt' bevat een 'bescheiden' woonprogramma van 30 woningen met enkele voorzieningen, zoals een parkachtige invulling met horeca, sport en cultuur. Het 'Brugkwartier' beslaat meer woningen: 100 stuks waarvan de bebouwing geconcentreerd is rondom de Waalbrug. De variant 'Spiegelstad' heeft het meeste aantal woningen: 200 tot 250. De gemeente omschrijft dit ontwerp als de 'stedenbouwkundige stepping-stone die de Waalsprong en de bestaande stad verbindt'.

De deelnemers ontvangen een uitnodiging per post. In de peiling wordt hen gevraagd feedback te geven op de vier varianten en om vervolgens een eventuele voorkeur uit te spreken. Elke variant wordt eerst beschreven en verduidelijkt met schetsen vanuit verschillende perspectieven.

Uitkomst peiling niet bindend

De ontwerpen zijn geen kant-en-klare plannen laat de gemeente weten, maar "geven de deelnemers van de stadspeiling wel een beeld hoe het eiland er uit zou kunnen zien". Voor de zomer wordt de uitkomst van de stadspeiling bekend gemaakt. De uitkomst is niet bindend, maar dient w├ęl als basis voor de besluitvorming van de gemeenteraad. Na het besluit van de gemeenteraad worden de plannen verder uitgewerkt en getoetst.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel