Ankeiler: Een woning in Ewijk is gesloten nadat er een hennepkwekerij is gevonden met 218 planten.

- Een woning in Ewijk is gesloten nadat er een hennepkwekerij is gevonden met 218 planten. Ook trof de politie ‘diverse pillen’ aan (waarschijnlijk XTC), een (nep)vuurwapen en pepperspray.

Het gaat om een woning aan de Hoge Elt 4. Er stonden drie kweektenten oor hennep in het huis; één in een slaapkamer en drie op zolder.

De inval was al op 28 december, maar is nu pas bekendgemaakt. Burgemeester Daphne Bergman heeft besloten het pand nu voor drie maanden te vergrendelen. Dit gebeurt vaker bij drugspanden. De hoop is dat de woning een langere sluiting niet meer in het criminele circuit bekendstaat als drugspand. “Het sluiten van het pand laat in de directe omgeving de rust weer terugkeren,” aldus de burgemeester. Zeker in dit geval had ze zorgen over die omgeving: “De aangetroffen situatie raakt de omwonenden in hun veiligheid en de leefbaarheid. De woning ligt op zeer korte afstand van een basisschool, een speeltuin en een kinderopvang, hemelsbreed ongeveer 100 meter. Ewijk heeft een duidelijke woonfunctie en de bevolking van Ewijk bestaat voor een groot gedeelte uit gezinnen met kinderen. Daarom moeten we dergelijke situaties hard aanpakken.”

De gemeente Beuningen roept inwoners op melding te maken van drugsoverlast; bij de politie via 09008844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.