Ankeiler: Na bijna vijf maanden is het bos Heerlijkheid Horssen weer toegankelijk voor publiek. Dat meldt de eigenaar Theo Christiaans.

- Na bijna vijf maanden is het bos Heerlijkheid Horssen weer toegankelijk voor publiek. Dat meldt de eigenaar Theo Christiaans. Het bos werd voor een lange tijd afgesloten, omdat Huis Horssen, wat momenteel wordt gerestaureerd, drie keer is getroffen door inbraak, diefstal en vernielingen.

Voor de ingang was een enorm bouwhek met daarop het logo van een beveiligingsbedrijf te zien. Op advies van het beveiligingsbedrijf had de familie Christiaans de ingang tijdelijk afgesloten tot er permanente camera beveiliging zou zijn. Inmiddels is deze geïnstalleerd.

Honden

Hoewel het kabouterbos, zoals het bos ook wel wordt genoemd vanwege de vele kabouters die er te vinden zijn, weer toegankelijk is voor publiek, zijn honden niet meer welkom. Tijdens de afsluiting van het bos heeft de familie ervaren dat de oorspronkelijke bewoners van het bos, de reeën, de das, de vos en de eekhoorn vaker zijn gespot dan voorheen. Om de rust in het bos voor de oorspronkelijke bewoners zoveel mogelijk te waarborgen zijn honden niet meer toegestaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.