Bevat Video: Video
Ankeiler: “Het was geen topnacht.” NEC-trainer Rogier Meijer heeft slecht geslapen na de teleurstellende bekerwedstrijd van zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles (0-2).

- “Het was geen topnacht.” NEC-trainer Rogier Meijer heeft slecht geslapen na de teleurstellende bekerwedstrijd van zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles (0-2). Hij baalt vooral van “het resultaat, en de manier waarop we de goals hebben weggegeven. Dat zijn geen kansen van de tegenstander, maar fouten van ons.”

Tekst gaat verder onder de video:

Volgens Meijer ligt het niet aan de organisatie achterin, dat de verdediging de laatste weken minder zeker oogt, maar worden er persoonlijke fouten gemaakt. “En die moeten eruit”. Intussen heeft NEC in 2022 nog geen wedstrijd gewonnen, en aanwinst Wilfried Bony viel donderdag geblesseerd uit. Hij heeft een hamstringblessure, waarvan de ernst nog niet duidelijk is. Zondag kan Jonathan Okita waarschijnlijk wel weer starten, en ook Dirk Proper is terug. De middenvelder denkt niet dat de mindere prestatie van zijn ploeggenoten tegen Go Ahead aan zelfvertrouwen te wijten is: “Zeker in de eerste helft hebben we ook wel een aantal dingen goed gedaan. Bij die kansen die we dan krijgen, moet het ook wel meezitten, en dan kon zo’n wedstrijd heel anders lopen."

Heerenveen ook niet in topvorm

Nu kan het vizier dus volledig op de competitie worden gericht. De hoofddoelstelling voor dit seizoen was immers handhaving in de eredivisie. Meijer: “We hebben een kans gemist op het halen van de halve finale van de beker, en dat doet pijn, maar een sportman hoort dan te reageren, en dat gaan we zondag doen.”

Tegen Heerenveen heeft NEC de kans om de slechte smaak van de bekerwedstrijd weg te spoelen. Ook de Friezen zijn niet bepaald in vorm: ook zij wonnen dit kalenderjaar nog niet. In de winterstop vertrokken beide ‘Veermannen’ uit het Abe Lenstra Stadion: Joey Veerman ging naar PSV en Henk Veerman naar FC Utrecht. Sidney van Hooijdonk wordt voor een half jaar gehuurd van het Italiaanse Bologna. Trainer Ole Tobiasen meldde al dat de spits zondag in de basis zal starten. De wedstrijd tegen de Friezen in de eerste seizoenshelft eindigde in een gelijkspel: 1-1. Maar toen waren de Veermannen er dus nog.

De aftrap van SC Heerenveen – NEC is zondag om 14.30 uur, en is natuurlijk live te volgen bij RN7.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.