Bevat Video: Video
Ankeiler: Nog twee wedstrijden staan er tussen NEC en de KNVB bekerfinale. Dat zullen twee thuiswedstrijden zijn; de eerste donderdagavond tegen Go Ahead Eagles.

- Nog twee wedstrijden staan er tussen NEC en de KNVB bekerfinale. Dat zullen twee thuiswedstrijden zijn; de eerste donderdagavond tegen Go Ahead Eagles. Het Goffertstadion zal voor 1/3 vol zitten voor de kwartfinale wedstrijd. Het is voor het eerst sinds de Gelderse derby, op 17 oktober, dat er weer fans op de tribune mogen zitten.

Tekst gaat verder onder de video:

Javier Vet zal in elk geval niet spelen; hij is geschorst.

Dirk Proper traint wel weer mee, maar is donderdag nog niet beschikbaar, zo bevestigde de middenvelder woensdag na de training zelf. Andere afwezigen vanwege blessures zijn Jordy Bruijn, Rens van Eijden, Joep van der Sluijs en Mathias De Wolf. Verdediger Marquez is er wel weer bij; hij keert terug van een schorsing.

Gewijzigd elftal

Net als bij eerdere bekerwedstrijden zal NEC in een wat gewijzigde opstelling aantreden. Trainer Rogier Meijer bevestigt dat het doel verdedigd zal worden door Danny Vuckovics, “en ten opzichte van zaterdag zal er ook een ander team staan." Afgaand op de laatste training lijkt NEC met drie aanvallers te gaan aantreden. "Toch zal er een herkenbaar elftal staan. We willen graag de halve finale halen, en we denken dat met dit elftal te kunnen," aldus Meijer.

In de competitie speelde NEC dit seizoen in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Dat werd een succes: de Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, en gaven die niet meer weg. Ook de bekerhistorie tegen de Deventenaren is positief: NEC verloor in het bekertoernooi nog nooit van Go Ahead.

Mocht NEC donderdag winnen, speelt de club in de halve finale tegen Ajax, PSV of Vitesse.

De aftrap van NEC - Go Ahead Eagles is donderdag om 19.00 uur. De wedstrijd is live te volgen bij RN7.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat Wilfried Bony niet bij de wedstrijdselectie zou zitten. Dat is hierboven aangepast.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.