Bevat Video: Video
Ankeiler: Ook in 2021 werden de criminaliteitscijfers in Nijmegen sterk beïnvloed door de corona pandemie. Burgemeester Bruls gaf donderdag samen met de politie uitleg bij de cijfers.

- Ook in 2021 werden de criminaliteitscijfers in Nijmegen sterk beïnvloed door de corona pandemie. Burgemeester Bruls gaf donderdag samen met de politie uitleg bij de cijfers. Zo nam in het jaar waarin we opnieuw veel thuis doorbrachten het aantal geregistreerde woninginbraken verder af: tussen 2020 en 2021 met 20%.

Dit komt zeker niet alléén door de pandemie: er is al langere tijd een daling zichtbaar: tussen 2012 en 2021 is er in totaal sprake van een daling van 82%. Wel blijkt uit analyses van de politie dat er nog een aantal hotspots zijn: gebieden waar nog relatief veel wordt ingebroken. Het aantal woninginbraken is nog maar een zesde deel van wat het aantal was 10 jaar geleden.

Digitale criminaliteit

Veel cijfers stegen of daalden maar heel licht. Bruls: “De cijfers van afgelopen jaar verbaasde ons niet echt. We wisten dat de trend van het eerste corona jaar voortgezet zou worden. Wat ik wel opvallend vind is dat de digitale criminaliteit in cijfers niet echt fors aan het stijgen is, terwijl wij het idee hebben dat daar echt wel degelijk sprake is van een verschuiving.”

Bekijk hier de video, tekst gaat verder onder de video:

Waalstrandjes

In het voorjaar werden er ook veel meldingen gedaan van geluidsoverlast op de Waalstrandjes op Veur Lent. “Door een avondklok in te voeren op de Waalstrandjes zagen we het aantal meldingen van geluidsoverlast ook dalen na juni. We moeten nog even kijken of deze avondklok ook dit jaar wordt ingevoerd om dit tegen te gaan”, aldus Bruls.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.