Ankeiler: Alle acht partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Overbetuwe doen opnieuw mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand.

- Alle acht partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Overbetuwe doen opnieuw mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. Ook de SGP, die nu niet in de raad zit, doet mee.

Dat heeft het Centraal Stembureau van de gemeente bekendgemaakt. De Staatkundig Gereformeerde Partij had nog nooit een zetel in de gemeente, die in 2001 ontstond na een samenvoeging van Elst, Heteren en Valburg.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart. Iedereen mag zelf kiezen op welke dag men gaat stemmen. Bij de vorige (landelijke) verkiezingen één jaar geleden, waren de eerste twee stemdagen - vanwege corona - vooral bedoeld voor ouderen.

In tegenstelling tot de vorige keer kan er nu niet per post worden gestemd. Overigens zijn er op 14 en 15 maart minder stembureaus geopend dan op 16 maart.

De partijen die deelnemen:
- CDA, lijsttrekker Wijnte Hol (m).
- D66, lijsttrekker Mariël de Vries (v)
- Gemeentebelangen Overbetuwe, lijsttrekker Dimitri Horsthuis-Tangelder (m)
- GroenLinks, lijsttrekker Rik van Dam (m)
- VVD, lijsttrekker Peter de Waard (m)
- PvdA, lijsttrekker Elbert Elbers (m)
- BurgerBelangen Overbetuwe, lijsttrekker Ard op de Weegh (m)
- ChristenUnie, lijsttrekker Gerdien Maaijen (v)
- SGP, lijsttrekker A.C. van Nifterik (m)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.