Bevat Video: Video
Ankeiler: De Piratenpartij doet 16 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Nijmegen. De partij gaat maandagmiddag de kandidatenlijst inleveren bij de Stadswinkel.

- De Piratenpartij doet 16 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Nijmegen. De partij gaat maandagmiddag de kandidatenlijst inleveren bij de Stadswinkel.

Tekst gaat verder onder de video:

Arjan Bresser van de Piratenpartij Nijmegen vindt dat het beter kan met de besluitvorming in de stad: "Ik merk dat er behoorlijk wat dingen fout gaan, zoals de nieuwe brug die over de Waalhaven gepland staat. Dan denk ik van: ‘Wie hebben daar in de gemeenteraad gezeten om de mindervalide te vergeten in de plannen om zo’n brug te bouwen?!’"

Om dit soort 'fouten' in de toekomst te voorkomen, wil de Piratenpartij de macht in de stad lokaler verdelen: "We zijn van plan om de besluitvorming zo lokaal mogelijk te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld via wijkraden," zegt Bresser.

Gekozen burgemeester

Andere standpunten van de Piratenpartij zijn: een transparantere overheid, meer (online)privacy en een gekozen burgemeester: “Meneer Bruls is natuurlijk veel in het nieuws geweest, zowel positief als negatief. Maar hij is geen gekozen burgmeester, en heeft de laatste twee jaar veel zeggenschap gekregen. Voor iemand die niet gekozen is, vind ik dat niet kunnen,” aldus Bresser.

Piratenpartij

De Piratenpartij is in 2010 opgericht en heeft al meerdere keren meegedaan aan de landelijke verkiezingen. Landelijk heeft de partij geen zetels behaald. Eindeloze groei is overigens niet het doel; als de Piratenpartij erin slaagt om de "democratie, economie en de samenleving grondig te hervormen", heft de partij zichzelf weer op.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.