Bevat Video: Video
Ankeiler: De omwonenden van de Voorhaven van het zandwinproject Geertjesgolf in Winssen klagen sinds vorige week over geluidsoverlast.

- De omwonenden van de Voorhaven van het zandwinproject Geertjesgolf in Winssen klagen sinds vorige week over geluidsoverlast. Dit wordt volgens de inwoners veroorzaakt door zowel de transportband, die het zand vervoert van de winlocatie naar de Voorhaven, als de klasseerinstallatie.

Raadslid Thijs Stevens (BN&M) heeft dit probleem dinsdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad aan de orde gesteld. Hij benadrukte dat het storende geluid al begint om zeven uur in de ochtend en aanhoudt tot zeven uur 's avonds.

Overleg met inwoners en Nederzand

De verantwoordelijke wethouder Sijmen Versluijs van Beuningen verklaarde in de gemeenteraad inmiddels op de hoogte te zijn van de problemen. Versluijs is nu in overleg met de inwoners van het buurtschap 'Hoek van Winssen', het bedrijf Nederzand en de omgevingsdienst ODRN.

Nederzand, het bedrijf dat de zandwinning uitvoert, heeft de omwonenden door middel van een brief geïnformeerd en daarin uitgelegd wat zij allemaal doen om de situatie op te lossen.

In februari meetrapport

Volgens de wethouder wordt de zandwin-installatie momenteel in bedrijf genomen. Versluijs: "In februari wordt er een compleet meetrapport opgeleverd hoe het precies zit. Men is nu druk doende om de bron van alle overlast te traceren. Vervolgens gaat men kijken welke maatregelen kunnen worden genomen om de overlast terug te dringen."

Thijs Stevens zei in de gemeenteraad blij te zijn dat een en ander in gang is gezet om de overlast tegen te gaan. "We houden de komende tijd een vinger aan de pols," zo sprak het BN&M-raadslid.

Nederzand had eerder verklaard dat de transportband elektrisch wordt aangedreven en geen geen schadelijke emissies uitstoot. Bovendien zou de transportband geluidsarm zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel