Bevat Video: Video
Ankeiler: Maandag was het gerucht er al, en vanmorgen kwam de bevestiging: Wilfried Bony is in Nijmegen. Een contract is nog niet getekend, maar de Ivoriaan trainde dinsdag al wel mee bij NEC.

- Maandag was het gerucht er al, en vanmorgen kwam de bevestiging: Wilfried Bony is in Nijmegen. Een contract is nog niet getekend, maar de Ivoriaan trainde dinsdag al wel mee bij NEC. Er was veel mediabelangstelling voor de voormalig Vitesse-spits. Bony zelf beantwoordde geen vragen, maar trainer Rogier Meijer stond de pers wel te woord.

De trainer vertelde dat hij een gedreven Bony heeft gezien op de training. De Ivoriaan wil graag zijn carrière afsluiten in Nederland. Vanochtend hingen er wat spandoeken waarop werd duidelijk gemaakt dat de spits niet welkom is vanwege zijn Vitesse verleden, Meijer snapt dat het gevoelig ligt maar is ook van mening dat we niet naar het verleden moeten kijken. "We zijn alweer negen jaar verder dat hij voor het laatst in Arnhem speelde."

In de groep maakte Bony ook indruk zegt Meijer: "Ja wat moet ik er eigenlijk van zeggen, hij is er net." Lacht de trainer. "De jongens vinden het geweldig, sommige jongens zijn erg jong en kunnen veel van deze speler leren die onder andere bij Manchester City heeft gespeeld."

Tekst gaat verder onder video:

Hectische ochtend

Dat Meijer de pers te woord stond vanochtend was nog niet zo vanzelfsprekend want de rest van NEC hield de kaken stijf op elkaar. Om half 11 begon de training en de pers verzamelden zich buiten de poort. De spelers gingen aan de andere kant, naast het bos, trainen en dat leidde er toe dat de aanwezige pers zich moest manoeuvreren tussen de bosjes om Bony te kunnen zien en vast te leggen op camera. Technisch directeur Ted van Leeuwen had geen interesse om de pers te woord te staan.

Een deel van de selectie, namelijk de spelers die niet aan het afsluitende partijspel meededen, verzamelden zich aan de zijkant van het veld. Ze vormden een soort haag tussen aanwezige pers en de Ivoriaanse ster. Bony liep met alle medespelers om hem heen naar de kleedkamer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.