Ankeiler: Het betaald voetbal gaat niet akkoord met het voornemen van het kabinet om de stadions slechts voor 1/3 te bezetten.

- Het betaald voetbal gaat niet akkoord met het voornemen van het kabinet om de stadions slechts voor 1/3 te bezetten. Het biedt volgens de betaald voetbalclubs geen perspectief. Dat laten ze weten in een statement samen met de KNVB, de Eredivisie CV, en de Keuken Kampioen Divisie. Namens NEC staat de handtekening van algemeen directeur Wilco van Schaik onder het statement.

“Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld,” aldus de clubs. 1/3 bezetting zou nog acceptabel zijn, “als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.”

Dinsdagavond geeft het kabinet een persconferentie over de coronamaatregelen. Verwacht wordt dat publiek bij sportwedstrijden weer in beperkte mate wordt toegestaan, maar dat is voor betaaldvoetbalclubs dus niet genoeg. “Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep,” schrijven ze.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.