Bevat Video: Video
Ankeiler: Zo’n vijftien demonstranten waren zondagmiddag present tijdens een protestactie van ´De Zwijgende Meerderheid´ op station Nijmegen.

- Zo’n vijftien demonstranten waren zondagmiddag present tijdens een protestactie van ´De Zwijgende Meerderheid´ op station Nijmegen. Hoewel de organisatie een iets hogere opkomst had verwacht, was het voldoende om met spandoeken hulpverleners te bedanken voor al hun werk tijdens de coronacrisis.

Bekijk hier hoe de demonstratie zondagmiddag op station Nijmegen verliep. Tekst gaat daarna verder:

Tegengeluid

De demonstranten bedankten niet alleen de hulpverleners, ook wilde enkelen een tegengeluid geven aan iedereen die bijvoorbeeld demonstreert tegen de coronamaatregelen en zich daarbij niet aan de coronaregels houdt: "Ook al hoor je tot de zwijgende meerderheid die niet zo makkelijk de straat opgaat, iedere stem telt. We moeten ons niet laten meesleuren door een kleine minderheid die rechtsradicaal is", vertelt actievoerder Karolien Andela.

Organisator Hugo Schel maakt niet uit welke politieke kleur iemand heeft, als elke demonstrant maar dezelfde boodschap uitstraalt: "Gewoon ‘dank je wel’ zeggen en dat is het. Een grotere boodschap dan dat willen we niet uitdragen."

De Zwijgende Meerderheid

De Zwijgende Meerderheid is ontstaan door een klein groepje twitteraars die elkaar niet persoonlijk kennen maar elkaar wel gevonden hebben in een gezamenlijk doel. De groep wil waardering zichtbaar maken voor: zorgmedewerkers, burgemeesters, politieagenten, brandweerlieden, ambulancemedewerkers, GGD medewerkers, journalisten, wetenschappers, politici en aan iedereen die meewerkt aan een oplossing voor de pandemie.

In Utrecht hield De Zwijgende Meerderheid zondag ook al een actie met spandoeken. Hugo Schel verwachtte daar zo’n dertig mensen. In de toekomst wil Schel vaker dit soort acties houden, eventueel met wat meer mensen als dat kan binnen de coronaregels.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel