Ankeiler: Het onderzoek naar de twee dode vrouwen die begin oktober in een woning in Nijmegen zijn aangetroffen, is afgerond.

- Het onderzoek naar de twee dode vrouwen die begin oktober in een woning in Nijmegen zijn aangetroffen, is afgerond. De recherche heeft niets gevonden dat wijst op een misdrijf, meldt de politie.

“Uit onderzoek is gebleken dat de vrouwen na hun overlijden langere tijd in de woning hebben gelegen en dat ze naar alle waarschijnlijkheid rond eind juli zijn overleden. Daarnaast is gebleken dat zij de laatste periode van hun leven een teruggetrokken bestaan leidden en dat zij weinig contact met anderen hadden. Dat maakte het onderzoek ingewikkeld", zegt de politie. Die heeft niet met zekerheid kunnen vaststellen wat de oorzaak van het overlijden van beide vrouwen is geweest.

Grondig onderzoek

Om uit te zoeken wat zich precies in de woning aan de Spieghelhof heeft afgespeeld, is volgens de politie een zeer grondig onderzoek uitgevoerd. “Er heeft een langdurig en nauwgezet onderzoek plaatsgevonden. Er is nauw samengewerkt met onder anderen specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden."

Eerder deze week zijn de uitkomsten van het onderzoek met de familie van de beide vrouwen gedeeld. Hiermee heeft de politie het onderzoek ook afgesloten.

Stanklucht en ruiten vol vliegen

De lichamen van de vrouwelijke bewoners van 38 en 67 jaar werden 2 oktober ontdekt. Dat gebeurde nadat een omwonende bij de politie melding deed van een sterke stanklucht rond de woning.

De ramen bleken vol met vliegen te zitten. De bewoners waren door buurtbewoners al een tijdje niet meer gezien. De politie liet een dag later weten dat de lichamen er waarschijnlijk al meerdere weken lagen. Dat blijken nu maanden te zijn geweest.

Zie ook: Woning waar wekenlang twee doden in lagen wordt klaargemaakt voor nieuwe huurders

Deel dit artikel