Bevat Video: Video
Ankeiler: Zaterdag volgt Instagram-museum 'The Akwart Experience' in Elst andere musea die in actie komen om weer open te gaan.

- Zaterdag volgt Instagram-museum 'The Akwart Experience' in Elst andere musea die in actie komen om weer open te gaan. Musea vinden dat zij net als sportscholen veilig open kunnen vandaar de actie. Eigenaren Rob Smit en Anneke in ‘t Zandt vinden dat ze gewoon open kunnen en dat laten ze maar al te graag zien.

Tekst gaat verder onder de video:

“We hebben besloten om mee te doen omdat we graag willen laten zien dat we goed, veilig en corona-proof open kunnen,” legt Rob uit. “Er is voldoende ruimte om afstand te houden, we werken met tijdsloten dus we denken dat we goed open kunnen. Dat willen we zaterdag dus demonstreren.” Zaterdag gaat het museum open als creatieve sportschool, in de ruimtes waar mensen foto’s maken gaat nu bewogen worden. Het koppel hoopt dat mensen in Den Haag en de gemeente Overbetuwe gaan nadenken over het coronabeleid: “We willen bereiken dat ze gaan denken of het beleid wel redelijk gegaan is.”

“Zo merken en voelen we waar we het allemaal voor doen.”

“Het instagram-museum is een fenomeen uit Amerika, het is een plek waar je foto’s kan maken voor sociale media. Bij ons is de invulling dieper: het is onze doelstelling om mensen kennis te laten maken met kunst op een speelse manier.” De eigenaren kijken er naar uit om zaterdag weer open te gaan: “We vinden het fijn om weer eens bezoekers te ontvangen. Zo merken en voelen we waar we het allemaal voor doen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.