Bevat Video: Video
Ankeiler: Na het behalen van de kwartfinale van de KNVB Beker moet NEC zich weer richten op de volgende tegenstander. Zondag spelen de Nijmegenaren tegen Feyenoord.

- Na het behalen van de kwartfinale van de KNVB Beker moet NEC zich weer richten op de volgende tegenstander. Zondag spelen de Nijmegenaren tegen Feyenoord. De Rotterdammers hebben het in het verleden vaak moeilijk gehad in Nijmegen dus er liggen kansen.

De laatste overwinning dateert uit 2015. Ook toen was NEC net gepromoveerd en won met 3-1 van de Rotterdammers. Het jaar daarop was Feyenoord de onaantastbare kampioen, maar ook toen ging het niet gemakkelijk in Nijmegen. Het NEC van toenmalig trainer Peter Hyballa kwam vroeg op voorsprong en hield dat lang vol. In de slotfase kwam Feyenoord langszij en won het ook nog door een doelpunt in de laatste seconde van Michiel Kramer.

Tekst gaat verder onder de video:

Eerder dit jaar maakte NEC het Feyenoord ontzettend lastig in De Kuip. Het werd in een knotsgek duel 5-3. Dat wil niet veel zeggen voor het duel van zondag vindt trainer Rogier Meijer, maar hij ziet zeker kansen voor zijn ploeg: "We hebben laten zien dat we lastig te bespelen zijn en dat willen we zondag ook laten zien. Feyenoord is een topploeg dus we moeten ons plan top uitvoeren want Feyenoord heeft de kwaliteit om daar anders doorheen te spelen."

Mattijs houdt de nul

Defensief staat het ook goed bij NEC. Keeper Mattijs Branderhorst hield dit seizoen al zeven(!) keer de nul en staat daarmee gedeeld tweede wat betreft 'clean sheets' in de Eredivisie. Hij deelt deze plaats met collega-keeper Justin Bijlow van Feyenoord, de tegenstander van zondag. Branderhorst houdt zich niet zo bezig met deze statistiek. "Nee, Ik focus me lekker op mijn spel en de samenwerking met de defensie. Het staat als een huis, dit aantal 'clean sheets' heb ik ook te danken aan de verdedigers," zegt de goalie.

Bruijn en Vet vraagtekens

Het lijkt erop dat Jordy Bruijn ook het duel met Feyenoord moet missen. Rogier Meijer stelt dat iedereen verder fit is, maar de kleine middenvelder blijft een twijfelgeval. "Jordy Bruijn bekijken we per dag en verder heeft Javier Vet wat klachten over gehouden aan het duel met Groningen."

NEC - Feyenoord begint zondagmiddag om 12.15. De wedstrijd is live te volgen bij RN7.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.