Ankeiler: De gemeente Druten kampt met personeelstekort vanwege coronabesmetting en mensen die in quarantiane moeten, maar dat leidt op dit moment nog niet tot onoverkomelijke problemen.

- De gemeente Druten kampt met personeelstekort vanwege coronabesmetting en mensen die in quarantiane moeten, maar dat leidt op dit moment nog niet tot onoverkomelijke problemen. Dat zei wethouder Willy Brink dinsdag na afloop van de vergadering van het college van B&W.

Geen glazen bol

De verwachting is echter dat de besmettingen de komende tijd nog fors gaan stijgen. "Alles is nu nog beheersbaar, maar we hebben geen glazen bol en weten niet wat ons nog te wachten staat," aldus Brink. Hij sluit niet uit dat de situatie er over enige tijd een stuk slechter voorstaat.

Bij cruciale posten, zoals de uitgifte van paspoorten en rijbewijzen, ontstaan de echte problemen pas bij een personeelsuitval van 30 procent of meer, zo stelt Brink. Volgens hem zijn meerdere mensen bevoegd om deze functies te vervullen.

"Het is nu nog te doen"

Wethouder GĂ©rard de Wildt zegt dat de huishoudelijke hulp die via de gemeente loopt, nu al aan de grens zit. De Wildt: "De zorgaanbieders waar wij gebruik van maken, hebben veel last van uitval door ziekte. Het is nog te doen, maar zo hou je het natuurlijk niet eeuwig vol. We hebben gelukkig nog geen signalen van inwoners ontvangen, die hierdoor echt in de problemen zijn gekomen."

Ook de huisartsen worden volgens De Wildt geconfronteerd met toenemende druk, met name doordat personeel in quarantaine moet. De kinderopvang kan vooralsnog ook alles behappen.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel