Ankeiler: De eerste stappen zijn gezet in het goedmaken van de blunder waarbij per ongeluk een minibos werd weggemaaid.

- De eerste stappen zijn gezet in het goedmaken van de blunder waarbij per ongeluk een minibos werd weggemaaid. Kort na de vernieling werd al bekendgemaakt dat er een nieuw bosje wordt aangelegd. Inmiddels is de locatie bepaald, ligt het conceptontwerp klaar en is er zicht op wanneer er wordt geplant.

Het vernielde minibos, ter waarde van 22.000 euro, werd twee jaar geleden geplant door groep 8 leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn. Ze zijn tevreden met hoe de fout door Dar, de groenbeheerder die verantwoordelijk is voor de aannemer die het bosje met de grond gelijk heeft gemaakt, wordt hersteld.

"Wij zijn blij dat er een nieuwe locatie is gevonden in het Westerpark. Dat is dichterbij ons buitenlokaal dan het vorige minibos", vertelt Nienke Geurts, woordvoerder van Kindcentrum Aquamarijn. Er wordt ook uitgekeken naar de vervolgstappen. "De ontwerpfase is in volle gang en we hopen ergens halverwege maart de plantdag te kunnen organiseren."

Menselijke fout

Het minibos op de hoek van de Mercuriusstraat en Weurtseweg werd in oktober weggemaaid. Er stonden allerlei inheemse bomen en planten. De boompjes waren inmiddels al 1,5 tot 2 meter hoog. Volgens Dar-directeur Bart de Bruin ging het om een menselijke fout, waarbij degene die de maaimachine bediende de bordjes waarop staat dat het een minibos is niet heeft gezien.

De aannemer die verantwoordelijk was voor het onderhoud van het bosje liet enkele dagen na de vernieling weten de aanleg van een nieuw minibos te betalen. Ook ontving Kindcentrum Aquamarijn excuses van Dar en de wethouder van Openbare Ruimte.

Zie ook: Aannemer betaalt aanleg nieuw minibos na blunder

Deel dit artikel