Bevat Video: Video
Ankeiler: Na een verbouwing van tweeënhalf maand is de bibliotheek in Hatert af.

- Na een verbouwing van tweeënhalf maand is de bibliotheek in Hatert af. Volgens Bert Hogemans, directeur Bibliotheek Gelderland Zuid was het doel van de verbouwing om de bieb aan de Couwenbergstraat een meer huiselijk gevoel te geven. Hoewel iedereen vanaf vandaag welkom is in de bibliotheek moet er nog wel een officiële opening plaatsvinden in maart.

Uit een eerder onderzoek van Bibliotheek Gelderland Zuid is gebleken dat mensen op zoek zijn naar een huiselijk gevoel: “Twee jaar geleden hebben we de Muntweg verbouwd, daar hebben we een woonkamer voor de wijk gemaakt en dat beviel goed,” legt Hogemans uit. Doordat het bezoekersaantal toenam is het concept ook in Hatert toegepast: “Meer woonkamer, de boeken tegen de muur en de mensen op de vloer.”

Tekst gaat verder onder video:

Minder wit en klinisch

De ruimte is compleet vernieuwd, vroeger stonden de ruimtes vol met boekenkasten waar je tussen moest zoeken, nu staan de boeken tegen de muur voor een andere stemming: “We hebben nu meer een concept waarbij studeren, werken en elkaar ontmoeten centraal staat. We hebben een aantal plekken ingericht zoals een grote koffietafel, werkplekken langs de muren voor studenten of zzp’ers.”

Het is volgens Hogemans gelukt om een huiselijke sfeer te creëren: “Een ‘ouderwetse bibliotheek’ is toch altijd wat witter en kantoorachtig. We hebben hier gewerkt met verschillende stoffen en kleuren waardoor je een stuk gezelliger binnenkomt."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.