Lead image 1:
Lead image TXT 1: De e-bike werd snel uit het pand gehaald Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Van de accu bleef bijna niets over Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Brandweerlieden bij het pand Foto: John Beckmann / RN7
Ankeiler: Een e-bike op de begane grond zorgde voor een gevaarlijke situatie aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen, in de nacht van zaterdag op zondag. Kort voor middernacht vatte de accu vlam.

- Een e-bike op de begane grond zorgde voor een gevaarlijke situatie aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen, in de nacht van zaterdag op zondag. Kort voor middernacht vatte de accu vlam. De fiets kon nog net op tijd uit het pand gehaald worden, voor een grotere brand zou ontstaan.

De e-bike stond op de begane grond in een berging. De accu vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Het is niet duidelijk of de fiets op dat moment werd opgeladen. Bij het brandje kwam veel rook vrij; daarom schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’, en rukte met meerdere wagens uit. Dat bleek uiteindelijk niet nodig; de fiets werd meteen uit het woonhuis gehaald, en het brandje doofde.

De brandweer vulde een kliko container met water; daarin werd de gloeiendhete accu ondergedompeld om te voorkomen dat deze opnieuw in brand zou vliegen.

Het vuur sloeg dus niet over naar het pand; een voormalig schoolgebouw waar meerdere mensen wonen. Eén van hen werd nagekeken door ambulancepersoneel, omdat de persoon veel rook had ingeademd. Uiteindelijk hoefde de bewoner niet naar het ziekenhuis.

De brandweer controleerde het pand op rookschade; dat bleek op de bovenliggende verdiepingen gelukkig mee te vallen. Na ongeveer een uur konden de bewoners weer naar binnen.

Afbeelding
De e-bike werd snel uit het pand gehaald Foto: John Beckmann / RN7

Afbeelding
Van de accu bleef bijna niets over Foto: John Beckmann / RN7

Afbeelding
Brandweerlieden bij het pand Foto: John Beckmann / RN7

Afbeelding
De accu werd ondergedompeld in een met water gevulde kliko bak Foto: John Beckmann / RN7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.