Lead image TXT 1: Goffertstadion voorafgaand aan NEC - Heracles Almelo. Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Jordy Bruijn verlaat geblesseerd het veld. Foto: Rob Koppers
Lead image 3:
Lead image TXT 3: NEC - Heracles. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft de eerste wedstrijd na de winterstop geëindigd in een bloedeloos gelijkspel. Na een wedstrijd met veel fouten kwamen beide ploegen niet tot scoren (0-0).

- NEC heeft de eerste wedstrijd na de winterstop geëindigd in een bloedeloos gelijkspel. Na een wedstrijd met veel fouten kwamen beide ploegen niet tot scoren (0-0). Hoewel NEC de grootste kansen had, had je niet echt het gevoel dat er gescoord ging worden.

Weinig enerverende eerste helft

Na een minuut stilte voor de overleden NEC-supporters van het afgelopen jaar, begon de eerste thuiswedstrijd van het jaar voor NEC. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Heracles. NEC verzaakte in de verdediging en een laag schot van Lucas Schoofs belandde op de paal. De eerste poging voor de Nijmegenaren kwam pas na zeventien minuten. Na een slechte pass van Heracles, kon NEC omschakelen, maar een schot van Jordy Bruijn van ongeveer twintig meter ging ruim naast. Na twintig minuten moest NEC noodgedwongen wisselen. Bruijn had eerder een botsing met zijn hoofd gehad en kon uiteindelijk niet verder. Ali Akman was zijn vervanger.

Jordy Bruijn verlaat geblesseerd het veld - Foto: Rob Koppers

Beide ploegen konden weinig creëren en er werden een hoop fouten gemaakt. Na een 35 minuten kreeg NEC de beste kans tot dan toe. Elayis Tavsan ging op de goal af, maar zijn schot ging nipt naast. Na 44 minuten was het weer Tavsan met een grote kans. Na een slechte uittrap van keeper Janis Blaswich, kon hij zo doorlopen, maar zijn schot werd geblokt. Na vijf minuten extra tijd floot scheidsrechter Joey Kooij voor de rust met een 0-0 stand.

NEC - Heracles - Foto: Rob Koppers

Wachten op een goal

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de kant van de Almeloërs. Na een mooie pass van Lucas De la Torre kon Sinan Bakis één op één met Mattijs Branderhorst, maar de goalie redde prima. Ook de tweede helft was in het eerste deel nietszeggend. Na een uur veranderde dat. Een mooie combinatie van NEC eindigde bij Magnus Mattsson. Zijn schot ging echter rakelings naast. Na 65 minuten kwam Rai Vloet en Delano Burgzorg binnen de lijnen. Met die twee wissels veranderde het spelbeeld enigszins. Heracles kreeg wat meer de overhand en NEC moest het hebben van counters. De wedstrijd ging voort, maar echt kansen kwamen er niet. Meijer hield vast aan de elf namen die hij al had staan en besloot niet te wisselen. Het was de hele tweede helft wachten op een goal die helaas niet viel.