Bevat Video: Video
Ankeiler: Vorige week trainde NEC nog in het 'warme' Spanje, nu staan de mannen van trainer Rogier Meijer weer op het vertrouwde trainingsveld bij de Eendracht.

- Vorige week trainde NEC nog in het 'warme' Spanje, nu staan de mannen van trainer Rogier Meijer weer op het vertrouwde trainingsveld bij de Eendracht. De Nijmegenaren bereiden zich voor op het duel met Heracles Almelo, waar eerder dit seizoen nog van werd gewonnen.

Ali Akman scoorde toen voor de Nijmegenaren het enige en winnende doelpunt. In een hectisch duel met een rode kaart en een gemiste penalty stal NEC de punten. Nu is de situatie anders. NEC doet het uitstekend en staat in het linkerrijtje. De Heraclieden staan twaalfde en kunnen de punten hard gebruiken.

Tekst gaat verder onder de video:

Trainer Rogier Meijer heeft geen spijt van het halverwege afgebroken trainingskamp: "Nee, het is achteraf makkelijk praten. We hebben daar goed getraind en we hebben toen de beslissing genomen om terug te gaan." Rogier Meijer kijkt met genoegen terug op het duel eerder dit seizoen in Almelo, maar benadrukt dat beide teams nu in een andere fase zitten. "We zijn een half jaar verder, het is nog even afwachten hoe beide ploegen uit de winterstop komen. Dat zullen we morgen zien." Jonathan Okita en Edgar Baretto zijn geblesseerd, en er niet bij tegen Heracles. Okita zal er nog een langere tijd uitliggen.

Cas Odenthal begint misschien wel aan zijn laatste seizoenshelft in Nijmeegse dienst. Zijn contract loop deze zomer namelijk af. Hij is in gesprek met NEC, maar kan er weinig over zeggen. "Ik waardeer wat ik hier heb," begint de verdediger. "We zullen zien wat er nog allemaal gaat komen". De verdediger kijkt uit naar het duel met Heracles. "Het is een fit team met veel loop vermogen. Het zal een leuke wedstrijd worden, zoals alle wedstrijden voor ons leuk zijn," eindigt Odenthal.

NEC - Heracles Almelo begint zaterdag om 18:45 en is live te volgen bij RN7.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.