Bevat Video: Video
Ankeiler: Zaterdag mogen winkels hun deuren openen, óók voor klanten zonder afspraak, maar horeca moet voorlopig dicht blijven.

- Zaterdag mogen winkels hun deuren openen, óók voor klanten zonder afspraak, maar horeca moet voorlopig dicht blijven. Dat zal het kabinet naar verwachting aankondigen bij een persconferentie over de coronamaatregelen.

“Zeer teleurstellend,” zegt Martijn Koot, van Café Anneke in Wijchen. Daar sluit Bart Van den Berg van het Nijmeegse café De Derde Kamer zich bij aan. Van den Berg vindt dat horeca veilig open kunnen: “Dat hebben we wel aangetoond. De meeste besmettingen zaten niet bij ons. Ik denk dat het hier veiliger is dan thuis,” verwijst hij naar huisfeestjes die wél doorgaan.

Tekst gaat verder onder de video:

Koot laat het er niet bij zitten: samen met andere Wijchense horeca gaat hij zijn zaak zaterdag openen. “Tussen elf en vier, en alleen buiten. Om ons vak te kunnen uitoefenen, en ook als statement: het kan in de horeca wél.”

Bart van den Berg, van het Nijmeegse café De Derde Kamer, had graag meegedaan met de actie, maar dat gaat hem niet lukken. Hij zit midden in een verbouwing van de keuken, waardoor hij nu niet open kán. “Ik steun iedereen die open gaat. Dit duurt te lang. Maar wij zijn er morgen in elk geval niet klaar voor.”

In Druten, buurgemeente van Wijchen, blijven de terrassen wel leeg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel