Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Metalen strips verstevigen beton Goffertstadion Foto: RN7
Ankeiler: Het Goffertstadion is weer klaar voor het ontvangen van publiek. NEC hoeft dus niet uit te wijken naar een ander stadion, en een tijdelijk stadion hoeft er ook niet te komen.

- Het Goffertstadion is weer klaar voor het ontvangen van publiek. NEC hoeft dus niet uit te wijken naar een ander stadion, en een tijdelijk stadion hoeft er ook niet te komen. Wel is de huidige oplossing een tijdelijke; nog steeds is het de bedoeling dat de Goffert uiteindelijk wordt gemoderniseerd en uitgebreid.

Na het instorten van een tribune na de Gelderse derby op 17 oktober volgde onderzoek, en op 5 november werd duidelijk dat er honderden scheuren in de betonnen constructie zaten. Gevreesd werd dat er nooit meer publiek in de Goffert zou zitten. Toch zouden fans aanstaande thuiszaterdag de wedstrijd tegen Heracles kunnen bezoeken, mits de coronaregels dat toelaten.

Tekst gaat verder onder de video:

Smalle strips

De oplossing: metalen strips van zo’n 6 tot 8 meter lang en 80 millimeter breed. Die versterken, als extra bewapening, de betonnen platen onder de tribunes. Daardoor kan publiek weer veilig op de tribunes plaatsnemen, al zal niet de volledige capaciteit benut worden. Ongeveer 7500 fans mogen erin. Normaliter had het stadion een capaciteit van 12.500 plaatsen.

Eind februari moet de klus afgerond zijn, en dan kan bijna de volledige capaciteit weer worden benut. Alleen het uitvak zal leeg blijven.

De kans lijkt overigens klein dat tijdens NEC-Heracles werkelijk fans op de tribune zullen zitten. De verwachting is dat het kabinet het verbod op publiek bij sportwedstrijden in stand houdt. Vrijdag geeft het kabinet een persconferentie over de coronamaatregelen.

Afbeelding
Metalen strips verstevigen beton Goffertstadion Foto: RN7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel